Herstelzorg Heuvelland
... huis voor groei

Regels en kosten

Tijdens jouw verblijf bij Herstelzorg Heuvelland helpen wij jou op weg naar een zo zelfstandig mogelijke deelname aan de maatschappij. We verwachten dat herstel of re-integratie jouw doel is en dat je geen activiteiten onderneemt die een terugval kunnen veroorzaken. In het geval van middelen- en gedragsverslaving moet geheelonthouding dus het doel zijn. Natuurlijk moet het verblijf voor iedere bewoner veilig zijn en daarom hebben we een aantal regels waaraan iedere bewoner zich moet houden. 

In het kort is het bezitten of onder invloed zijn van alcohol of drugs nooit toegestaan, evenals het bezit van wapens. Agressie, in welke vorm dan ook, tolereren we niet. We willen graag weten waar je bent en dus zorg je er voor dat je mobiel bereikbaar bent. Je laat natuurlijk ook niemand binnen zonder toestemming van jouw begeleider. We vinden het logisch dat je goed meewerkt aan therapie- en groepssessies en elke dag jouw dagjournaal inlevert. Verder zorg je voor een positieve en sociale houding richting de medebewoners en begeleiding, dat moet bijvoorbeeld ook te merken zijn aan opgeruimde verblijfsruimtes. 

Kosten

Herstelzorg wordt meestal vergoed door de gemeente vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), dat kan als zorg in natura of als pgb, dit is afhankelijk van jouw situatie. Wettelijk ben je nog wel verplicht een kleine eigen bijdrage te betalen, het CAK stuurt je hiervoor elke maand een factuur. Uiteraard kan Herstelzorg Heuvelland je helpen bij jouw aanvraag en zorgindicatie. 

De huur van de woonruimte en een bijdrage aan de dagelijkse verblijfskosten zijn voor rekening van de cliënt. Deze kosten zijn afhankelijk voor jouw behoefte en de beschikbare ruimtes. Bij de intake wordt dit uitgebreid besproken en vastgelegd. 

 
E-mailen
Map
Info